Prepararea tobei - o jumătate de cap de porc cu şorici cu tot, fără bot, un rinichi, o limbă, o bucată de carne de la spată, puţin şoric, puţină slănină, piper, o jumătate de linguriţă de enibahar, sare şi se fierb toate în afară de slănină. După ce au fiert şi s-au răcit se taie în felii lungi cam de 5-6 cm. Limba fiartă se curăţă de zgârciuri şi se înfăşoară în şoric.
Slănina se taie pătrăţele. Se aşează toate acestea în burtă, la care se mai adaugă 3 polinice de zeamă (cea în care au fiert), se coase burta şi se pune din nou la fiert, în aceeaşi zeamă. Se fierbe la foc încet pentru a nu plesni cam 3 sferturi de oră. Se înţeapă din când în când pentru a nu plesni.
Dupa ce a fiert, se scoate şi se pune la presat între două scânduri cu o greutate pe ele. Se lasă 24 de ore după care se pune la fum.