Retete Diverse - Retete Naturiste, Retete Dietetice, Retete Slabit, Retete & Secrete Culinare

Joi, 29 Noiembrie 2012 12:40

Prunele - proprietati terapeutice

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prunele impiedica aparitia anemiei

In 100 de grame de prune coapte se gasesc 87 g apa, 0,8 g albumina, 9,9 g hidrati de carbon, 65 g fibre alimentare, 1,3 g acizi organici liberi, 214 mg potasiu, 18 mg sodiu, 28 mg calciu, 17 mg magneziu, 27 mg fosfor, 0,09 mg cupru, 1,1 mg mangan, 1 mg zinc, cite 0,04 mg crom si iod, 0,02 mg fluor, 0,10 mg provitamina A, de la 0,04 pina la 0,06 mg vitamina B1, 0,60 mg vitamina PP, 10 mg vitamina C, 0,08 mg vitamina B6, 0,063 vitamina E. Aproximativ 25 la suta dintre hidratii de carbon usor asimilabili din prune contin fructoza, iar restul - glucoza, ceea ce, din pacate, limiteaza includerea prunelor in regimul bolnavilor de diabet zaharat.

Dintre acizii organici liberi din pruna predomina acidul benzoic, care contribuie mai mult decit ceilalti la scaderea alcalinitatii din singe. Ca urmare, in cazul unor probleme inflamatorii de durata, includerea prunelor in alimentatie este interzisa.

Prunele si sucul proaspat pregatit din ele contribuie la scaderea aciditatii sucului gastric, ceea ce le face sa fie un mijloc de tratament auxiliar in gastrite, ulcer stomacal si duodenal. Este bine cunoscuta si capacitatea chiar si a unor cantitati mici de prune proaspete de a curata intestinul si de a stimula secretia din el. Nu trebuie sa neglijam nici proprietatile antiinflamatorii ale prunelor, pentru ca potasiul din ele se gaseste intr-o cantitate de 12 ori mai mare decit sodiul.

Prunele uscate pastreaza pentru mult timp proprietatile fructelor proaspete, mai ales capacitatea de a creste nivelul hemoglobinei si, in consecinta, de a impiedica aparitia anemiei. Prunele imbunatatesc semnificativ starea bolnavilor de ateroscleroza, colecist, hipertensiune, rinichi. Infuziile si decocturile din fructe se folosesc impotriva tusei si a afectiunilor gitului. Medicina orientala recomanda de asemenea prunele si sucul din ele ca mijloc usor purgativ, dar si ca fortificant general.

Prunele - proprietati terapeutice

In ce afectiuni ati folosit prunele? A avut rezultate pozitive?

New:
5 Voturi ramase

jVoteSystem developed and designed by www.joomess.de.

Citit 1794 ori

Lasă un comentariu

Retete-Diverse.ro - Retete naturiste, tratamente naturiste, retete dietetice, retete pentru bolnavii de gastrite, enterite, gastrite, pentru cardiaci, hepatici, retete de slabit, slabire naturala, retete culinare si secrete culinare.

Votul tau!

Retete naturiste - da sau nu?

Folositi retetele naturiste in tratarea sau prevenirea unor afectiuni?

Vot
78
da, destul de des
(0)
Vot
40
da, foarte des
(0)
Vot
30
da, cateodata
(0)
Vot
9
nu
(0)
Adauga un raspuns nou!
» Go to poll »
5 Voturi ramase

Votul tau!

Retete dietetice diverse

Care retete va intereseaza mai mult?

Vot
1730
retete pentru gastrite
(0)
Vot
453
retete pentru diabetici
(0)
Vot
310
retete pentru cardiaci
(0)
Vot
234
retete pentru hepatici
(0)
Vot
65
retete pentru enterite
(0)
Adauga un raspuns nou!
» Go to poll »
5 Voturi ramase

Votul tau!

Retete slabire - medicamente?

Ce parere aveti despre medicamentele care va ajuta sa slabiti foarte rapid?

Vot
40
am folosit si nu le recomand
(0)
Vot
37
nu am folosit si nici nu am intentia de a le folosi
(0)
Vot
9
nu am folosit, dar vreau sa le incerc
(0)
Vot
8
am folosit si le recomand
(0)
Adauga un raspuns nou!
» Go to poll »
5 Voturi ramase