Retete Diverse - Retete Naturiste, Retete Dietetice, Retete Slabit, Retete & Secrete Culinare

Joi, 29 Noiembrie 2012 12:36

Visinile - proprietati terapeutice

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Visina - un medicament expectorant

In functie de soi, (la 100 de grame de fructe) visinele contin 6,5-21,5 g hidrati de carbon, glucoza, in medie 0,8 g albumina, 85,5 g apa, 1,3 g acizi organici liberi, 0,5 g fibre alimentare, 256 mg potasiu, 1,4 mg fier, putin fosfor, calciu, magneziu, sulf, cupru, zinc, pigmenti. Pigmentul colorant al visinei - antocianul - se caracterizeaza printr-o asimilare extraordinara, este raspindit in toata pulpa fructului, nu numai in pielita cum se intimpla de exemplu in cazul coacazelor.

In aceste fructe se gasesc si substante care scad actiunea de coagulare a singelui. Aceasta calitate a visinei permite folosirea ei in profilaxia unei game de complicatii care apar in ateroscleroza, iar combinatia reusita de vitaminele C, B1, B6, de fier, magneziu, cobalt, pigmenti contribuie la prevenirea si tratarea anemiei. Acidul ascorbic, alaturi de vitamine si pigmentii din visina tonifica, intaresc capilarele venoase, scad presiunea arteriala ridicata, cresc stabilitatea organismului in fata diverselor actiuni de natura negativa, mai ales fata de nivelul ridicat al radiatiilor din atmosfera.

Si ceea ce este deosebit de important este faptul ca fructele visinului care creste intr-o regiune umeda si mai racoroasa contin aceeasi cantitate de vitamina C ca si merele. Ca si celelalte fructe cu simburi, visina contine o glicozida (substanta de natura vegetala care are in natura ei hidrati de carbon) activa din punct de vedere biologic - amigdalina, si de aceea folosirea visinelor scade frecventa si micsoreaza forta acceselor de inima, ajuta la tratarea citorva boli ale stomacului si sistemului nervos. Sucul de visine cu lapte se foloseste in afectiunile articulatiilor - artrite, iar decoctul de frunze de visin in lapte - in icterul de natura infectioasa.

Visinele congelate, chiar uscate, pulpa de visina amestecata cu zahar pastreaza multe dintre calitatile fructelor proaspete. In medicina populara, pulpa de fruct si sucul se folosesc in constipatiile cronice, in starile febrile, in afectiunile inflamatorii ale cailor respiratorii. Sucul de visine cu lapte (1:1) se foloseste in artrite, in starile febrile, bronsite, astmul bronsic, epilepsie, in indispozitiile psihice. Tampoanele de vata imbibate in infuzie de frunze proaspete de visin se folosesc pentru stoparea hemoragiilor nazale, iar bandajele cu aceasta infuzie sint cicatrizante in leziunile pielii. In medicina orientala, fructele visinului se folosesc pentru cresterea secretiei de suc gastric, sint un fortificant general, dar si un important mijloc expectorant.

Atentie: sucul de visine nu este recomandat persoanelor cu o aciditate ridicata a sucului gastric, celor care sufera de diaree, diabet zaharat, obezitate, ulcer gastric sau de afectiuni cronice ale plaminilor.

Visinele - proprietati terapeutice

In ce afectiuni ati folosit visinele? A avut rezultate pozitive?

New:
5 Voturi ramase

jVoteSystem developed and designed by www.joomess.de.

Citit 5707 ori

Lasă un comentariu

Retete-Diverse.ro - Retete naturiste, tratamente naturiste, retete dietetice, retete pentru bolnavii de gastrite, enterite, gastrite, pentru cardiaci, hepatici, retete de slabit, slabire naturala, retete culinare si secrete culinare.

Votul tau!

Retete naturiste - da sau nu?

Folositi retetele naturiste in tratarea sau prevenirea unor afectiuni?

Vot
79
da, destul de des
(0)
Vot
40
da, foarte des
(0)
Vot
30
da, cateodata
(0)
Vot
11
nu
(0)
Adauga un raspuns nou!
» Go to poll »
5 Voturi ramase

Votul tau!

Retete dietetice diverse

Care retete va intereseaza mai mult?

Vot
1743
retete pentru gastrite
(0)
Vot
458
retete pentru diabetici
(0)
Vot
310
retete pentru cardiaci
(0)
Vot
235
retete pentru hepatici
(0)
Vot
66
retete pentru enterite
(0)
Adauga un raspuns nou!
» Go to poll »
5 Voturi ramase

Votul tau!

Retete slabire - medicamente?

Ce parere aveti despre medicamentele care va ajuta sa slabiti foarte rapid?

Vot
41
am folosit si nu le recomand
(0)
Vot
37
nu am folosit si nici nu am intentia de a le folosi
(0)
Vot
9
nu am folosit, dar vreau sa le incerc
(0)
Vot
8
am folosit si le recomand
(0)
Adauga un raspuns nou!
» Go to poll »
5 Voturi ramase