Retete Diverse - Retete Naturiste, Retete Dietetice, Retete Slabit, Retete & Secrete Culinare

Miercuri, 05 Decembrie 2012 21:03

Frumusete, sanatate, echilibru Recomandat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dorinţa de a te menţine suplu nu este pură cochetărie.  Desigur, canoanele frumuseţii feminine s-au schimbat foarte mult în decursul secolelor şi diferă şi acum în funcţie de latitudine, reflectând cam prea servil fantasmele masculine, în detrimentul sănătăţii şi al echilibrului femeilor. Capriciile modei (creat 90% de bărbaţi!) le-au determinat pe femei să etaleze, în unele perioade, busturi opulente, crupe diforme, uneori invadate de grăsime, iar  în altele, din contră, să se subţieze pentru a expune scobituri deasupra claviculelor, şolduri osoase, sâni plaţi şi obraji supţi!

Se pare că în prezent ar începe un reviriment. Femeile care tind să se elibereze în toate domeniile, au dobândit, în sfârşit, destul bun simţ ca să decidă singură ce este spre binele lor, al echilibrului lor psihic şi, nu în ultimul rând, al frumuseţii lor.

Să fii BINE. Destul de împlinită pentru a rămâne feminină, destul de suplă pentru a vă mişca graţios, destul de sănătoasă pentru a vă bucura din plin de viaţă. Acesta este noul „look" al femeilor de azi şi este deja o mare victorie!
 

O şi mai mare victorie va fi, desigur, când toate femeile vor realiza acest lucru, fără dificultăţi, fără drame sau privaţiuni dureroase.

Să uităm, pentru moment, toate experienţele nereuşite. Să întoarcem pagina în care sunt înscrise toate înfrângerile noastre, sila de noi însene, decepţiile noastre.

Să deschidem o pagină complet albă şi să scriem la început: „SUNT CAPABILĂ SĂ DEVIN CEEA CE VREAU SĂ FIU".

Vreţi să fiţi înţeleaptă şi rezonabilă, să vă limitaţi pofta de mâncare, să vă alegeţi alimentele, să vă găsiţi plantele, legumele, fructele care  vă ajută. VREŢI să cunoaşteţi preparatele culinare energetice şi savuroase în acelaşi timp şi care să vă ajute şi să slăbiţi.

Vreţi să fiţi şi propria dieteticiană şi propriul medic.

Pentru a vă putea ajuta o să vă dezvăluim o serie de observaţii şi de mici secrete.

Dacă vă însuşiţi bine aceste câteva idei şi învăţaţi să vă echilibraţi mesele, veţi putea reduce fără greutate în câteva săptămâni mai mulţi centimetri la nivelul abdomenului şi al şoldurilor.

Sunt cunoscute cauzele mecanice care ne fac să acumulăm grăsimea în plus pe abdomen, pe fund şi pe şolduri. Aceste cauze se numesc: excesul în alimentaţie, o proastă repartiţie a diferitelor feluri de alimentaţie, digestie proastă, consum insuficient de energie.

Am văzut modul în care traumatismele afective, plictiseala, singurătatea, supărarea, într-un cuvânt stresul, pot genera bulimia „compensatoare". Am constatat, prin noi înşine, sau la cei din jurul nostru, rezultatele precare obţinute prin diferite moduri extreme.

Ştim foarte bine că, dacă vrem să fim rezistenţi şi mulţumiţi, trebuie să „MÂNCĂM PE SĂTURATE".

Deci, problema noastră este înscrisă în limitele cele mai evidente.

Ca în cazul bugetului financiar, trebuie căutat echilibrul între aportul energetic şi consumul necesar clădirii şi funcţionării organismului.

Consumul de energie se calculează în calorii, dar acest consum este atât de diferit pentru fiecare individ, încât ar fi necesar, pentru un calcul precis, o supraveghere, analize, dozări, studii atât de elaborate pentru fiecare caz, încât unei persoane neavizate îi este imposibil să facă toate acestea.

Există tabele al căror avantaj constă în faptul că dau o idee despre alimentele cu cantitatea cea mai mare de calorii şi despre acelea care, la un volum egal, aduc doar puţine calorii.

Trebuie făcut un mare efort fizic?

Adăugaţi în mâncare o bucată de şvaiţer sau câteva curmale (300 la 360 calorii la 100 g).

Zi de odihnă? Un film la cinema? Trândăvie la soare?

Să vă mulţumiţi cu o bucată de carne, sau cu un ou, cu salată sau sparanghel.

Pentru a nu ajunge să calculăm caloriile la fiecare masă este bine ca să fie adăugate între toate alimentele şi produsele puse la dispoziţia noastră de natură pentru a ne hrăni, elemente capabile să împiedice formarea în exces a grăsimilor.

Aceste produse naturale au capacitatea de a nu adăuga calorii in alimentaţie noastră, ajutând în schimb la arderea celor provenite din alte alimente.

E un lucru ştiut că cei graşi nu sunt întotdeauna persoane care mănâncă mult, ci oameni care mănâncă şi asimilează prost, nivelul de absorbţie fiind problema pe care vreau să o discut.

Un program ideal ar fi:

  • reducerea poftei de mâncare pentru a putea controla nu atât cantitatea cât mai ales calitatea alimentelor ingerate. Într-adevăr, bulimicii sunt gata să înghită orice numai să-şi satisfacă „imperioasa nevoie de hrană".
  • calmarea angoaselor, a stresului care provoacă această nevoie copilărească de a mânca pentru a ne calma. Obezii sunt în primul rând nişte oameni obsedaţi, neliniştiţi. Ei arborează de multe ori voioşie sau o bonomie de filosof, dar în realitate se simt foarte vulnerabili, foarte singuri din punct de vedere moral.
  • umplerea suficientă a stomacului pentru ca să aibă suficient de lucru. Într-adevăr acestuia îi place să lucreze dar în condiţiile bune. Daţi-i alimente pe care să le poată prelucra în mod normal, în ordinea în care poate să le primească şi lăsaţi-i timpul necesar efectuării lucrării.
  • arderea caloriilor furnizate de hrană, punând corpul să lucreze suficient, ajutându-vă şi de unele alimente. Acele faimoase alimente cu calorii negative.

Este  vorba de diferite plante, cereale, fructe, băuturi, mirodenii a căror folosire corectă ajută eliminarea deşeurilor inutile. Ceea ce duce la eliminarea deşeurilor excedentare de grăsime.

Citit 1935 ori

Lasă un comentariu

Retete-Diverse.ro - Retete naturiste, tratamente naturiste, retete dietetice, retete pentru bolnavii de gastrite, enterite, gastrite, pentru cardiaci, hepatici, retete de slabit, slabire naturala, retete culinare si secrete culinare.

Votul tau!

Retete naturiste - da sau nu?

Folositi retetele naturiste in tratarea sau prevenirea unor afectiuni?

Vot
79
da, destul de des
(0)
Vot
40
da, foarte des
(0)
Vot
30
da, cateodata
(0)
Vot
11
nu
(0)
Adauga un raspuns nou!
» Go to poll »
5 Voturi ramase

Votul tau!

Retete dietetice diverse

Care retete va intereseaza mai mult?

Vot
1743
retete pentru gastrite
(0)
Vot
454
retete pentru diabetici
(0)
Vot
310
retete pentru cardiaci
(0)
Vot
235
retete pentru hepatici
(0)
Vot
66
retete pentru enterite
(0)
Adauga un raspuns nou!
» Go to poll »
5 Voturi ramase

Votul tau!

Retete slabire - medicamente?

Ce parere aveti despre medicamentele care va ajuta sa slabiti foarte rapid?

Vot
41
am folosit si nu le recomand
(0)
Vot
37
nu am folosit si nici nu am intentia de a le folosi
(0)
Vot
9
nu am folosit, dar vreau sa le incerc
(0)
Vot
8
am folosit si le recomand
(0)
Adauga un raspuns nou!
» Go to poll »
5 Voturi ramase