Chec cu Nutella si caramel


Dupa cum am spus, mi-a placut la nebunie cheesecake-ul cu caramel http://pusikmea.blogspot.com/2012/02/cheesecake-cu-caramel.html, dar s-a terminat mult prea repede 😀 deaceea am trantit un chec pe care l-am imbracat in caramel, ce a iesit, o sa vedeti in poze 🙂
Si daca tot suntem in luna iubiri sa o tinem tot in inimioare, nu?!

Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma. Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si semintele de vanilie.

Impartim compozitia in 2 parti egale ( procedam exact

Chec cu Nutella si caramel


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Pentru chec avem nevoie de: 

  • 5 oua

  • 10 linguri de zahar

  • 17 linguri de faina

  • 1 lingurita praf de copt

  • un praf de sare

  • 1 pastaie de vanilie ( din care folosim doar semintele

  • Pentru crema de nutella

  • 2 linguri de nutella

  • 2 linguri de lapte

  • 1 lingura de unt/margarina

  • 1 lingura zahar

  • Pentru caramel:

  • 150 g zahar

  • 100 ml frisca lichida

  • 100 g unt

  • Pentru ornat:

  • 50 g nuci macinate

Mod de preparare

  • Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma. Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si semintele de vanilie.

    Impartim compozitia in 2 parti egale ( procedam exact ca la checul zebra )

    Pregatim crema de nutella: Amestecam toate ingredientele si le punem pe foc, pana se omogenizeaza compozitia si o lasam la racit. Dupa ce s-a racit, adaugam intr-una din compozitii si omogenizam.

    Tapetam o forma de chec sau o tava in forma de inimioara, asa cum am facut eu, cu hartie de copt, o ungem cu ulei si incepem sa punem din compozitie astffel: punem o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii.

    Dam tava la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte. Dupa ce s-a copt, scoatem checul din tava si-l lasam sa se raceasca.

    Intre timp pregatim caramelul: Topim zaharul intr-un ibric, dupa care luam de pe foc si adaugam frisca, putin cate putin amestecand continuu si energic pana la omogenizare, dupa care adaugam 1/2 din unt si punem din nou pe foc pana se topeste untul si amestecam mereu sa nu se prinda. ( nu turnati toata frisca odata, pentru ca riscati sa se taie ).

    Dupa ce am stins focul punem si restul de unt si omogenizam. Amestecam continuu pana se raceste si incepe sa se ingroase.

    Turnam caramelul peste chec si ornam cu nuci macinate.

    Ps. Puteti carameliza nucile, eu abia dupa ce le-am pus m-am gandit.

     

Share