Chec simplu in 2 culori


O reteta simpla dar foarte iubita mai ales la micul dejun alaturi de o cana cu lapte calduta.

Ouale le batem cu uleiul, zaharul si praful de sare pana se face o spuma groasa. Adaugam treptat 9 linguri de faina si le amestecam. Separam in doua boluri aluatul, intr-un bol adaugam inca 1 lingura de faina si coaja de lamaie, in celalalt punem cacao. Cu ajutorul unui polonic punem in tava tapetata cu hartie de copt treptat 1 cu aluat alb, 1 cu aluat negru si repetam pana se termina ambele.

Chec simplu in 2 culori


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 5 oua mari

  • 5 linguri de ulei

  • 10 linguri zahar pudra

  • 10 linguri faina

  • praf de sare

  • cacao

  • coaja de lamaie

Mod de preparare

  • Ouale le batem cu uleiul, zaharul si praful de sare pana se face o spuma groasa. Adaugam treptat 9 linguri de faina si le amestecam. Separam in doua boluri aluatul, intr-un bol adaugam inca 1 lingura de faina si coaja de lamaie, in celalalt punem cacao. Cu ajutorul unui polonic punem in tava tapetata cu hartie de copt treptat 1 cu aluat alb, 1 cu aluat negru si repetam pana se termina ambele.

    Tava se introduce in cuptorul fierbinte si se lasa la foc iute 5 minute, dupa care dam focul mai mic. Daca nu ne dam seama ca prajitura noastra este gata facem proba cu scobitoarea.

    Sa aveti pofta!

Share