Cornetti


Recipe by Laura Adamache

-Am topit drojdia in putin lapte caldut,apoi am adaugat faina,zaharul,untul cubulete si ouale.
-Am amestecat bine si am adaugat si restul de lapte treptat in aluat.Am framantat bine aluatul.
-Am lasat la crescut pana s-a facut mare-mare:)
-Dupa ce a crescut destul,am impartit aluatul in trei parti egale.Fiecare bucata am intins-o cu sucitorul si am taiat-o in patru.Am pus cate o

Cornetti


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 500g faina50g unt25g drojdie proaspata150ml lapte150g zahar2 ouanutella.

Mod de preparare

  • -Am topit drojdia in putin lapte caldut,apoi am adaugat faina,zaharul,untul cubulete si ouale.
    -Am amestecat bine si am adaugat si restul de lapte treptat in aluat.Am framantat bine aluatul.
    -Am lasat la crescut pana s-a facut mare-mare:)
    -Dupa ce a crescut destul,am impartit aluatul in trei parti egale.Fiecare bucata am intins-o cu sucitorul si am taiat-o in patru.Am pus cate o lingurita de Nutella si am rulat cornurile pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.
    -Le-am mai lasat la crescut si in tava pana ce si-au dublat volumul.
    -Le-am uns apoi cu ou batut si le-am copt la 180C,aproximativ 15-20 min.
    -In reteta originala scria ca trebuie sa le pudram cu zahar pudra,dar nu am mai apucat sa fac acest lucru:) Foarte bune!

Share