Cornulete cu gem si nuca


Untul il amestecam cu zaharul pana se dizolva si punem si drojdia .

Adaugam coaja de portocala, apa,  sarea, esenta si faina treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa .

Intindem aluatul in forma rotunda si il taiem triunghiuri.

In fiecare triunghi punem cate o lingurita din amestecul de gem pe care l-am amestecat cu nuca  si rulam de la baza la varf .

Cornulete cu gem si nuca


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 200 ml apa

  • 180 gr unt

  • 50 gr zahar pudra

  • un plic drojdie uscata

  • un varf de sare

  • coaja rasa de la o portocala

  • o lg esenta de rom

  • 300 gr faina

  • un borcanel mic gem de capsuni

  • 50 grame nuca maruntita

  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

  • Untul il amestecam cu zaharul pana se dizolva si punem si drojdia .

    Adaugam coaja de portocala, apa,  sarea, esenta si faina treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa .

    Intindem aluatul in forma rotunda si il taiem triunghiuri.

    In fiecare triunghi punem cate o lingurita din amestecul de gem pe care l-am amestecat cu nuca  si rulam de la baza la varf .

    Procedam asa cu tot aluatul si punem cornutele intr-o tava tapeta cu margarina si hartie de copt.

    Se da la cuptorul incalzit circa 20 minute .

    Se pudreaza cu zahar pudra

Share