Cotlet de mistret cu ciuperci


 Carnea de mistret este o trufanda. Imi place sa o pregatesc, mai ales daca provine de la un animal tanar. Iti dai seama dupa cum intra cutitul in carne cand o transezi. De aceasta data, am beneficiat de o frumoasa bucata de cotlet cu os. Am folosit pentru condimentare Zaatar, adus din calatoria  facuta in Israel.

  1. Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante.
  2. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile.
  3. Feliati usturoiul si ciupercile brune.
  4. Bucata de mistret fiind prea lunga, am impartit-o in doua.
  5. Fiecare bucata de carne am increstat-o pe langa fiecare os si am stropit cu zeama de portocala.
  6. Am ameste

    Cotlet de mistret cu ciuperci


    Portii

    6

    portii


    Timp preparare

    20

    minute


    Timp gatire

    20

    minute

    Ingrediente

    • 2 kg cotlet cu os de porc mistret

    • 10 ciuperci brune

    • 4 fire usturoi verde

    • 4 linguri pasta ardei Kapia

    • 4 linguri ulei

    • 2 linguri zaatar [ amestec cu cimbru, busuioc, oregano, susan, sumac ]

    • 1 portocala -coaja razuita si zeama

    • 1 bere aramie Staropramen Granat

    • sare

    • piper

    • rosii cherry-pentru decor

    Mod de preparare

      1. Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante.
      2. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile.
      3. Feliati usturoiul si ciupercile brune.
      4. Bucata de mistret fiind prea lunga, am impartit-o in doua.
      5. Fiecare bucata de carne am increstat-o pe langa fiecare os si am stropit cu zeama de portocala.
      6. Am amestecat zaatarul cu sare, piper, ulei si coaja de portocala razuita.
      7. Am uns bucatile de carne cu amestecul obtinut.
      8. Intre increstaturi, am introdus bucati de usturoi verde.
      9. Se asaza carnea intr-o tava.
      10. Observand ca am nevoie si de putina culoare, am adaugat si pasta de ardei pe deasupra.
      11. Am turnat in tava, berea aramie.
      12. Dati tava la cuptor, timp de o ora si jumatate.
      13. Din cand in cand, intoarceti carnea pentru a se rumeni frumos pe toate partile.
      14. Verificati sa nu scada lichidul sa se arda.
      15. Daca este necesar, adaugati putina apa.
      16. Spre sfarsitul prepararii, am adaugat in tava si feliile de ciuperci.
      17. Se serveste friptura de mistret, calda, decorata cu usturoi verde si rosii [ pentru coloratura ].
      18. Noi am avut ca garnitura orez salbatic cu ciuperci.

    Share