Desert prajitura cu mascarpone si ciocolata


Blaturi: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste si obtinem o compozitie cremoasa, fina. Adaugam in fir subtire uleiul si mai mixam doua minute. Adaugam si mierea si omogenizam.

Intr-un bol cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adaugam grisul, amestecam, apoi adaugam amestecul de ga

Desert prajitura cu mascarpone si ciocolata


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • Blaturi:

  • 4 oua

  • 50 gr zahar

  • 2 linguri gris

  • 2 linguri faina

  • 2 linguri miere

  • 2 linguri ulei

  • 2 linguri cacao

  • 1/2 plic praf de copt

  • un varf cutit sare

  • Crema:

  • 250 gr mascarpone

  • 120 ml frisca lichida indulcita

  • 100 g ciocolata alba

  • 10 g gelatina

  • 30 ml lapte

Mod de preparare

  • Blaturi: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste si obtinem o compozitie cremoasa, fina. Adaugam in fir subtire uleiul si mai mixam doua minute. Adaugam si mierea si omogenizam.

    Intr-un bol cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adaugam grisul, amestecam, apoi adaugam amestecul de galbenusuri.

    Mixam spuma albusurile impreuna cu un varf de cutit de sare, le punem peste compozitia cu cacao si amestecam usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza totul. Impartim compozitia egal in doua boluri.

    Tapetam o tava de 20×24 cm cu hartie pentru copt, turnam compozitia dintr-un bol, nivelam frumos si dam tava in cuptorul preincalzit.

    Coacem foaia la foc mediu, pentru 14-15 minute. Depinde de cuptor, verificati! Poate fi gata si in 10-12 minute.

    Procedam la fel si cu compozitia din celalalt bol.

    Lasam sa se raceasca foile, apoi desprindem hartia de copt.

    Crema: Punem gelatina la hidratat in cateva linguri apa rece. Intr-un bol metalic punem ciocolata rupta bucatele si frisca. Punem bolul deasupra unui vas in care fierbe apa si amestecam pana se omogenizeaza cele doua ingrediente. Lasam sa se racoreasca 2-3 minute, adaugam mascarpone si mixam usor.

    Vom obtine un amestec de consistenta unei smantani subtirele.

    Punem laptele la incalzit si lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere (nu lasam sa dea in clocot! doar incalzim). Oprim si adaugam gelatina hidratata, amestecam si omogenizam. Lasam la racit apoi adaugam in fir subtire peste crema de mascarpone si mixam usor.

    Dam vasul la rece pentru 20 minute, timp in care crema se va lega, apoi…o mancam cu lingura :))).

    Asezam prima foaie de blat, turnam crema (oprim 3 linguri), nivelam si asezam cea de-a doua foaie.

    Intindem crema ramasa si dam prajitura la rece pentru cateva ore.

    Portionam cu un cutit umed, subtire.

     

     

     

Share