LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!


Am zis sa nu treaca asa …

LA MULTI ANI SI FRUMOSI si cat mai multi membri activi .

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu-n praf de sare si cu fructoza; se adauga pe rand galbenusurile, amestecandu-se dupa fiecare. Se adauga si praful de Creme Ole si se mixeaza pana la omogenizare. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava destul de mica (eu am una de 25/25), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, ptr 20-25 de minute. Se testeaza si cu scobitoarea;

LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • Blat :

  • 6 oua

  • 10 lg fructoza

  • 1 plic Creme ole de ciocolata

  • Crema:

  • – 150 ml frisca lichida

  • – 250 ml lapte

  • – 1 plic Creme ole de vanilie

  • Glazura :

  • – 100 g unt

  • – 100 g ciocolata

  • – 50 ml frisca lichida/lapte

  • – 2 lg crema de ciocolata/brandy

Mod de preparare

  • Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu-n praf de sare si cu fructoza; se adauga pe rand galbenusurile, amestecandu-se dupa fiecare. Se adauga si praful de Creme Ole si se mixeaza pana la omogenizare. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava destul de mica (eu am una de 25/25), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, ptr 20-25 de minute. Se testeaza si cu scobitoarea; se lasa la racit, timp in care pregatim crema .

    Intr-un bol adanc se toarna laptele, frisca lichida si praful de  vanilie si se bate cu mixerul, pana devine o crema destul de ferma, care se va intinde pe suprafata blatului .

    Se pregateste si glazura, stiti voi cum, dar eu imi bat gura … toate ingredientele pe baine marie, exclusiv untul, dar eu mai pun si laolalta :d . pana la formarea delicioseniei; se lasa un pic sa se racoreasca si se intinde peste crema. Daca doriti si briz-brizuri, puteti adauga ciocolata rasa sau de-alea din comert: stelute, drajeute…  Se da la frigider pana in momentul servirii, cand se va portiona dupa plac .

    E buna, e foarte buna … am facut-o de mult taaare, dar acum i-am gasit locul .

Share