Prajitura cu mere (de post)


O prajitura delicioasa si aromata,rapid de pregatit…si un excelent desert intr-o zi de post.

-Merele se spala,se curata de coaja..se dau pe razatoarea mare..se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilinat.. Intr-un vas ,punem cana de faina,cana de zahar si cana de gris,impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat..Le amestecam bine…impartind mai apoi compozitia rezultata .. in 2 boluri.. La fel procedam si cu merele…le imartim in 2 parti..

Margarina o taie

Prajitura cu mere (de post)


Portii

12

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • -1 kg mere

  • -1 cana gris

  • -1 cana faina

  • -1 cana zahar

  • -200 gr margarina(sau unt daca nu o faceti de post)

  • -2 plicuri zahar vanilat

  • -1 plic praf copt

  • -200 gr nuca tocata.

  • -2 lingurite scortisoara

  • -2 linguri miere(optional).

Mod de preparare

  • -Merele se spala,se curata de coaja..se dau pe razatoarea mare..se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilinat.. Intr-un vas ,punem cana de faina,cana de zahar si cana de gris,impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat..Le amestecam bine…impartind mai apoi compozitia rezultata .. in 2 boluri.. La fel procedam si cu merele…le imartim in 2 parti..

    Margarina o taiem in 3 parti egale..si fiecare parte o taiem in cuburi sau felii mici.. Pregatim vasul de yena in care urmeaza a fi coapta prajiturica…cu putina margarina si pesmet.. Pe toata suprafata vasului,asezam 1/3 din margarina taiata cubulete.. Continuam cu 1/2 din compozitia de faina+gris+zahar..apoi 1/2 din compozitia de mere…

    Peste mere,adaugam si cealalta jumatate de compozitie din gris+faina+zahar..,inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata…,continuam sa asezam si cealalta jumatate,.. cantitate de mere.. Deasupra merelor asezam si ultima 1/3 de margarina cubulete… Tocam nuca.. mai mare..presarand-o deasupra merelor.. Eu am pus si putina  miere  deasupra….apoi am dat vasul la cuptor pentru 40 minute la foc moderat

    Se lasa sa se raceasca,(daca rezistati…ca miroase..pfoaii..nu am cuvinte..:))..)…dupa care se portioneaza…

Share