Pui cu sos de parmezan si ciuperci


O reteta usoara si delicioasa, pentru o cina minunata in familie.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce acestia sunt fierti, se scurge apa, cartofii se zdrobesc si se adauga unt si lapte cald, in functie de consistenta dorita. Se asezoneaza cu sare dupa gust.. Pieptul de pui se curata si se taie in cubulete.. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga bucatile din piept de pui. Se gatesc pentru 2-

Pui cu sos de parmezan si ciuperci


Portii

4

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 500 gr cartofi

  • 1 buc piept de pui

  • 500 gr ciuperci

  • 300 ml smantana dulce

  • 200 gr parmezan

  • dupa gust unt

  • dupa gust lapte

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper alb macinat

  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

  • Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce acestia sunt fierti, se scurge apa, cartofii se zdrobesc si se adauga unt si lapte cald, in functie de consistenta dorita. Se asezoneaza cu sare dupa gust.
  • Pieptul de pui se curata si se taie in cubulete.
  • Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga bucatile din piept de pui. Se gatesc pentru 2-3 minute la foc mediu spre mare, pana ce acestea obtin o crusta maronie.
  • Ciupercile se curata si se taie in feliute. Se adauga peste carnea de pui in tigaie si se lasa la foc mediu spre mare, pana cand apa ce au lasat-o se evapora.
  • Focul se da la minim si se adauga smantana lichida si parmezanul ras. Se amesteca, pana cand branza s-a topit complet si se asezoneaza cu sare si cu piper alb.
  • Pe o farfurie intinsa, se adauga piureul de cartofi, sosul cu carnea de pui si ciuperci si niste patrunjel tocat deasupra, pentru decor.

Share