Rulada cu omleta si aluat cu branza si cartofi


Un aperitiv foarte gustos, bun atat cald, cat si rece. Arata minunat la orice masa festiva, e plin de culoare…

Punem cartofii la fiert in apa cu sare, cand sunt gata, ii scurgem de apa si ii zdrobim, apoi ii lasam sa se raceasca. Intr-un bol, batem bine un ou cu zaharul, sarea, 50 ml de ulei si 30 ml de lapte. Dupa ce cartofii s-au racit, ii amestecam cu 50 gr de unt la temperatura camerei si casul ras. Taiem in cubulete mezelurile si ardeiul rosu, iar ceapa verde o tocam cu codite cu tot. Amestecam legume

Rulada cu omleta si aluat cu branza si cartofi


Portii

8

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 100 gr cartof

  • 4 buc ou

  • 100 gr cas de oaie

  • 50 gr unt

  • 100 ml lapte

  • 80 ml ulei

  • 20 gr garant pentru aluaturi dospite

  • varf de cutit seminte de chimen

  • 8 gr zahar

  • 250 gr faina alba

  • 80 gr sunca de Praga

  • 80 gr jambon

  • 80 gr kaiser

  • 80 gr ciuperci

  • 1 buc ardei gras rosu

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • 2 buc ceapa verde

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 1 buc galbenus de ou

  • 12 buc rosii Cherry

Mod de preparare

  • Punem cartofii la fiert in apa cu sare, cand sunt gata, ii scurgem de apa si ii zdrobim, apoi ii lasam sa se raceasca. Intr-un bol, batem bine un ou cu zaharul, sarea, 50 ml de ulei si 30 ml de lapte. Dupa ce cartofii s-au racit, ii amestecam cu 50 gr de unt la temperatura camerei si casul ras. Taiem in cubulete mezelurile si ardeiul rosu, iar ceapa verde o tocam cu codite cu tot. Amestecam legumele cu mezelurile. Apoi 3 oua le batem bine cu 50 ml de lapte, sare si piper. Amestecam cartofii cu oul amestecat cu zaharul si apoi adaugam faina amestecata cu Garantul Aluaturi dospite. Mixam cu bratele pentru aluat ale mixerului.
  • Ungem putin cu ulei o tigaie nonaderenta si punem legumele si mezelurile taiate in ea, le lasam sa se prajeasca putin, apoi punem cele 3 oua batute peste ele. Acoperim tigaia cu capac si o lasam sa se coaca la foc mic. Folosind capacul, nu mai avem nevoie sa intoarcem omleta si pe partea cealalta.
  • Intindem cu mana aluatul care, intre timp, s-a odihnit putin, il intindem putin mai mare decat omleta. Punem peste el omleta coapta, patrunjel verde tocat si rulam. Aluatul ramas la capete il taiem, apoi punem rulada in forma. Cu aluatul ramas puteti impodobi rulada.
  • Ungem o foaie de copt cu putin unt si apoi tapetam cu ea o forma de chec, in care asezam rulada cu omleta. Batem galbenusul cu 20 ml de lapte (o lingura) si cu o pensula ungem rulada. Deasupra, presaram seminte de chimen si punem niste rosioare. Am incalzit inainte cuptorul la 180°C si acum dam tava cu rulada la copt, cam 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Share