Tarta cu ghimbir si caise


O tarta racoroasa!

Din ingrediententele pentru aluat,225 gr de unt moale, 50 gr de zahar pudra, 250 gr de faina, 50 gr de amidon porumb, esenta, 2 galbenusuri, framantam aluatul pe care il dam la frigider aproximativ 30 min, apoi il intindem cu sucitorul intr-o foaie subtirica pe care asezam in forma de tarta unsa cu un pic de unt, apoi o intepam din loc in loc cu o furculita.. Amestecam smantana cu150 gr de zaha

Tarta cu ghimbir si caise


Portii

8

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 225 gr unt

  • 200 cani zahar pudra

  • 250 gr faina

  • 50 gr amidon alimentar

  • 5 picaturi esenta de vanilie

  • 2 buc ou

  • 300 ml smantana

  • 250 gr branza dulce

  • 15 gr ghimbir

  • 2 lingurite coaja de portocala confiata

  • 1 kg caise

Mod de preparare

  • Din ingrediententele pentru aluat,225 gr de unt moale, 50 gr de zahar pudra, 250 gr de faina, 50 gr de amidon porumb, esenta, 2 galbenusuri, framantam aluatul pe care il dam la frigider aproximativ 30 min, apoi il intindem cu sucitorul intr-o foaie subtirica pe care asezam in forma de tarta unsa cu un pic de unt, apoi o intepam din loc in loc cu o furculita.
  • Amestecam smantana cu150 gr de zaharul pudra si ghimbirul ras, adaugam si branzica de vaci din care oprim 2 linguri. Mixam albusurile cu restul de zahar pudra apoi incorporam cu grija in amestecul de smantana.Turnam totul peste aluatul din forma apoi deasupra asezam jumatati de caisa, cu scobitura in sus. In scobiturile caiselor adaugam cate un pic de branzica si cateva cubulete de coaja de portocala confiata. Dam la cuptor aproximativ 30 minute. Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce s-a racit bine. Pofta buna!

Share