Tocăniță de cartofi cu costițe de porc marinate


Azi mi s-a făcut poftă de o tocăniță decadentă cu coaste de porc marinate (cam neprietenoasă cu arterele, dar dacă nu devine obișnuință, atunci e de bine :)).

Mai întâi am pregătit marinada din cimbru, rozmarin și 2 căței de usturoi pe care i-am pus în mojar, i-am mărunțit, apoi am adăugat 2 linguri de ulei de măsline și cu pasta obținută am uns bine bucățile de coaste. Peste am turnat o lingură de oțet balsamic roșu și le-am lăsat un sfert de oră să se marineze (dacă aveți timp, lăsați-le mai mult).

Tocăniță de cartofi cu costițe de porc marinate


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • o bucată de coaste de porc

  • o ceapă mare albă

  • 4 căței de usturoi

  • 2 roșii coapte

  • cartofi noi curățați

  • cimbru, rozmarin și pătrunjel verde

  • boia, sare, piper și un vârf de linguriță de chimen măcinat

  • ulei de măsline

  • o lingură de oțet balsamic roșu

Mod de preparare

  • Mai întâi am pregătit marinada din cimbru, rozmarin și 2 căței de usturoi pe care i-am pus în mojar, i-am mărunțit, apoi am adăugat 2 linguri de ulei de măsline și cu pasta obținută am uns bine bucățile de coaste. Peste am turnat o lingură de oțet balsamic roșu și le-am lăsat un sfert de oră să se marineze (dacă aveți timp, lăsați-le mai mult).

    Pentru că pasta cu care le-am uns conține ulei, am prăjit costele într-o tigaie fără a mai adăuga ulei. Le-am rumenit pe toate părțile apoi le-am scos pe o farfurie. În aceeași tigaie am călit ceapa și usturoiul rămas, tocate, apoi le-am transferat într-o oală mai încăpătoare. Am pus o linguriță de boia și chimenul, le-am lăsat câteva secunde să se prăjească, apoi am adăugat apă. Bucățile de carne și roșiile tocate le-am adăugat la tocăniță și le-am lăsat să fiarbă la foc mic până ce carnea s-a frăgezit.
    Cartofii, tăiați bucăți, i-am pus în mâncare și am lăsat-o să fiarbă în continuare.
    La final am pus o mână de pătrunjel verde tocat, câteva crenguțe de cimbru, sare și piper. Tocănița merge de minune cu o salată de roșii.
    Să aveți poftă bună!!!

Share