Tortilla spaniola


“Tortilla espanola” este unul dintre cele mai populare si iubite preparate ale bucatariei iberice, fiind mentionat pentru prima oara in secolul al XVI-lea, intr-un caiet care apartinea bucatarului-sef de la curtea regelui Filip al III-lea. Simplitatea prepararii si savoarea sa cuceresc pe oricine, fie mic sau mare, fie incepator intr-ale artei culinare sau bucatar iscusit.

Se curata cepele si cartofii. Ceapa se taie marunt, in cubulete. Cartofii se vor taia prima data in jumatate pe lungime, dupa care se vor felia, pentru a obtine bucati de aproximativ o jumatate de centimetru, in forma de semiluna.. Urmeaza sotarea legumelor, condimentate dupa preferinta cu sare si cu piper, intr-o cantitate generoasa de ulei de masline pentru 25-30 de minute. Dupa incheierea acest

Tortilla spaniola


Portii

4

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 6 buc ou

  • 600 gr cartofi

  • 2 buc ceapa alba

  • 250 ml ulei de masline

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Se curata cepele si cartofii. Ceapa se taie marunt, in cubulete. Cartofii se vor taia prima data in jumatate pe lungime, dupa care se vor felia, pentru a obtine bucati de aproximativ o jumatate de centimetru, in forma de semiluna.
  • Urmeaza sotarea legumelor, condimentate dupa preferinta cu sare si cu piper, intr-o cantitate generoasa de ulei de masline pentru 25-30 de minute. Dupa incheierea acestui pas, uleiul ramas se va scurge intr-un recipient.
  • Ouale se vor bate bine intr-un bol cu un praf de sare. Se adauga cartofii si ceapa gata preparate. Se amesteca totul si se condimenteaza suplimentar, daca este necesar.
  • Se pune din nou tigaia pe foc. Adaugam putin din uleiul de masline pastrat, turnam amestecul de oua si cartofi in tigaie, avand grija sa formeze un strat uniform. Dupa o jumatate de minut, vom desprinde marginile de tigaie. Cu ajutorul unei farfurii cu diametrul similar cu cel al tigaii, vom intoarce tortilla, pentru a se forma o crusta frumoasa si pe cealalta parte.

Share